ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΓΙΔΑΣ Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Δράσεις με την αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ακούει και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νεολαίας. Με την παραχώρηση της αιγίδας του προάγει τον πολιτισμό και ενισχύει πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται από φορείς νέων και υλοποιούνται για νέους. Υποστηρίζουμε επιλεγμένες δράσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνάδουν με τις αξίες και τους στόχους μας.

Κριτήρια παραχώρησης αιγίδας

Ορίζουμε σαφή κριτήρια για την επιλογή φορέων και δράσεων. Διασφαλίζουμε την προστασία, δημοσιότητα και προβολή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε κοινά που σχετίζονται με τη δραστηριότητά του.

Η δράση πρέπει να έχει:

 • Μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
 • Συνάφεια με τους σκοπούς και την αποστολή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
 • Προστιθέμενη αξία για νέους, με το κύρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ο φορέας πρέπει να έχει:

 • Νομική υπόσταση. Η αιγίδα παραχωρείται σε άτυπη ομάδα νέων μόνο εφόσον η δράση είναι καινοτόμος και η ομάδα μπορεί να την υλοποιήσει.
 • Ικανότητες, τεχνογνωσία, εμπειρία και κίνητρα ώστε να φέρει επιτυχώς σε πέρας τη δραστηριότητα.
 • Επαρκείς πόρους χρηματοδότησης ή και χορηγίες ώστε η δράση να είναι βιώσιμη σε όλη τη διάρκειά της.
 • Υποβάλει απολογισμό δράσης ή οικονομικό απολογισμό που δεν έχει απορριφθεί για παλαιότερες χρηματοδοτήσεις από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Κάθε φορέας υποβάλλει έως και 2 αιτήματα κάθε έτος για δράσεις που διοργανώνει ή συνδιοργανώνει.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την παραχώρηση αιγίδας και για τα κριτήρια στο Πλαίσιο Παραχώρησης Αιγίδας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ποιες δράσεις έχουμε στηρίξει

Από το 2017 έχουν πραγματοποιηθεί με την αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ:

 • Med@School. Το εκπαιδευτικό πρόγρhttps://www.inedivim.gr/node/9347αμμα πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2017-2018 σε 46 σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία. Φοιτητές της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ ενημέρωσαν μαθητές για θέματα όπως διατροφή, άσκηση, κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση της δράσης Med@School 2017-2018.

 

 • All for blue. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τhttps://www.inedivim.gr/node/9347ην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2018-2019. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετείχαν σε δράσεις για τον καθαρισμό παραλιών και βυθών, και έλαβαν πιστοποίηση για τη συμμετοχή τους.

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση της δράσης All For Blue.

 

 • Connected we stand festival. Το φεστιβάλ με θέμα προσφορά, αλληλεγγύη και ειρήνη πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Λεμεσό στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2019. Κατά τη διάρκειά του οι επισκέπτες συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις, όπως εργαστήρια ενηλίκων, απονομή βραβείων και αθλητικά δρώμενα.

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση της δράσης Connected we stand festival.

 

 • Συν-Διαμορφώνοντας την Κοινωνία των Πολιτών’’ και ‘’Πάμε Ευρώπη!: Οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν από το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Vision Network Athens το Δεκέμβριο του 2019 στην Ξάνθη, με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση της φοιτητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού, δυνατοτήτων εθελοντισμού, επιμόρφωσης, πρακτικής άσκησης, μη τυπικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Κοινωνίας των Πολιτών. 

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση των δράσεων  Συν-Διαμορφώνοντας την Κοινωνία των Πολιτών’’ και ‘’Πάμε Ευρώπη! 

 

 • «Βρες την Ελλάδα στο Τορίνο»: Η δράση με την Αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ  «Βρες την Ελλάδα στο Τορίνο» την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού στέφθηκε με επιτυχία τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τους υποστηρικτές της στις 9 Φλεβάρη 2020.

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση των δράσεων  «Βρες την Ελλάδα στο Τορίνο»

 

 

 • «Μένουµε σπίτι … υπόθεση αντι-κοροναϊκή!» : Το πρόγραμμα κάλεσε τα Μέλη και τους φίλους του Σώµατος Ελλήνων Προσκόπων να παραµείνουν στο σπίτι και πρότεινε µια σειρά από πρωτότυπες και δηµιουργικές ιδέες για απασχόληση για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους σε όλη την Ελλάδα. Η προσπάθεια αποσκοπούσε στο να συµβάλλουν όλοι στην προστασία της δημόσιας υγείας και να προστατέψουµε τους εαυτούς µας και τις ευπαθείς οµάδες του πληθυσµού.

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση της καμπάνιας "Μένουμε σπίτι...υπόθεση αντι-κοροναΐκή''

 

 

 • «Startup Greece Week 2020!» : από τις 4 έως τις 10 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε για 5 συνεχόμενη χρονιά η Startup Greece Week 2020, αυτή την φορά 100% online. Συνολικά συμμετείχαν 126 καταξιωμένοι ομιλητές σε 52 ώρες ζωντανής εκπομπής με απήχηση σε πάνω από 1.000.000 άτομα από όλο τον κόσμο εκ των οποίων το 20% περίπου ήταν Έλληνες ομογενείς. Καταξιωμένοι επιχειρηματίες, startuppers, επενδυτές, ακαδημαϊκοί που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής, και πλήθος κόσμου υποστήριξαν την δράση στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε όλους μας:  Η κρίση του COVID-19 έφερε στη χώρα και στον κόσμο μας νέα δεδομένα, ανέτρεψε χρόνιες και παγιωμένες αντιλήψεις αρνητικά διακείμενες απέναντι στο επιχειρείν, προήγαγε την τεχνολογία και έδωσε στη δράση και στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ρόλο πρωταγωνιστικό. Η START UP WEEK 2020 ευαισθητοποίησε, ενέπνευσε  και κινητοποίησε το κοινό ώστε κάθε επιχειρηματική ιδέα να μετατραπεί σε πράξη. Η υποστήριξη του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. μέσω της παραχώρησης της αιγίδας του, αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον απολογισμό της δράσης των υπευθύνων. Ο Πρόεδρος ΔΣ ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Κωνσταντίνος Δέρβος απηύθυνε χαιρετισμό και δήλωσε την υποστήριξή του στη δράση και το λογότυπο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ τοποθετήθηκε σε εμφανή σημεία όσο και σε ιστοχώρους.   Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, θα αναρτηθεί επίσης και το video με το χαιρετισμό του Προέδρου ΔΣ ΙΝΕΔΙΒΙΜ.                                                   

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση για τη δράση Startup Greece Week 2020

 

 

 • 1st Mykonos Youth Festival: Το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας, στις 7 έως 12 Αυγούστου 2020. Στόχος του Φεστιβάλ που ολοκληρώθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, ήταν να αποτελέσει χώρο ελευθερίας και έκφρασης των νέων και να εξελιχθεί σε θεσμό που προάγει τη συμμετοχή, τη δημιουργικότητα και τις ανάγκες της νέας γενιάς. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, «στόχος των εκδηλώσεων είναι να αποτελέσουν χώρο ελευθερίας και έκφρασης των νέων, ενώ παράλληλα φιλοδοξούμε να εξελιχθεί σε θεσμό, ο οποίος θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή και τη δημιουργικότητα της Νέας Γενιάς»

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση για το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Μυκόνου

 

 

 • Η Λύση Είσαι Εσύ! : Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο τηλε-μαραθώνιος αγάπης «Η λύση είσαι εσύ» ο οποίος διοργανώθηκε το Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 από την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ, την AMUSE, τη BNI Greece, το Κέντρο Νέων CONNECT YOUR CITY και το Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης Fabric Republic με στόχο την υποστήριξη των πληγεισών περιοχών στη Βόρεια Εύβοια και ειδικότερα των παιδιών. Ο πρώτος διαδικτυακός τηλεμαραθώνιος στην Ελλάδα μεταδόθηκε ζωντανά από την πλατφόρμα LiveOn με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 καλεσμένων. Κατά την έναρξη απηύθυναν χαιρετισμό οι: 
  • ​Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχική υγείας και εξαρτήσεων
  • Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
  • Γιώργος Κελαϊδίτης, Αντιπεριφεριάρχης Εύβοιας
  • Τσαπουρνιώτης Γιώργος, Δήμαρχος Λίμνης-Αγίας Άννας-Μαντουδίου

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση για τη δράση Η λύση είσαι εσύ! Ο πρώτος online τηλεμαραθώνιος στην Ελλάδα

 

 

 

​Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη νεολαία     

Αναγνωρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με όραμα και προσφέρουμε ηθική στήριξη.

Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη δράση σας με την αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ενημερωθείτε για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά στο Πλαίσιο Χορήγησης Αιγίδας και συμπληρώστε την αίτηση για χορήγηση αιγίδας