Μέλος Δ.Σ. Παυλή - Κορρέ Μαρία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο. Από το 1983 συνεργάστηκε με τη Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης ως επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα Ρομά. Από το 1989 και μετά ανήκει στο μόνιμο προσωπικό της σημερινής Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, όπου ασχολείται με το σχεδιασμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση προγραμμάτων που απευθύνονται σε ενηλίκους τόσο διά ζώσης όσο και μέσω ηλεκτρονικής μάθησης.

Από το 1989 μέχρι το 2000 συνεργάστηκε ως δημοσιογράφος στον Ειδικό Τύπο Αυτοκινήτου (περιοδικά, εφημερίδες και τηλεόραση). 
Το 2005 ξεκίνησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αλκαλά στην Ισπανία, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (2008) και αναγορεύτηκε Διδάκτορας (2010) με θέμα «Ανάπτυξη ενός πλαισίου ηλεκτρονικής εκπαίδευσης για την εκπαίδευση εκπαιδευτών για ειδικές κοινωνικές ομάδες με στόχο τη βελτίωση της συμβατότητας τους με τους εκπαιδευομένους». 
Συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το 2012 στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων όπου διδάσκει στη θεματική ενότητα «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Αξιολόγηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων». 

Έχει συγγράψει μόνη της και με άλλους συνεργάτες κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, βιβλία και μελέτες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Συμμετείχε στη δημιουργία εκπαιδευτικών υλικών και ταινιών και έχει επιμεληθεί αρκετές εκδόσεις. Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είναι εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ενηλίκων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ. 
Είναι παντρεμένη με τον Ευριπίδη Παύλο Κορρέ. Τα χόμπι της είναι οι αγώνες αυτοκινήτου (2 φορές πρωταθλήτρια συνοδηγών), η σκοποβολή και το τέννις.

Σχετικά Αρχεία