progr-ait-asyloΤο Κέντρα Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο είναι πρότυπα κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων και μονογονεϊκών οικογενειών, νεαρών γυναικών, και ανήλικων κοριτσιών που αιτούνται άσυλο. Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δημιούργησε το πρώτο κέντρο το 2000 στα Ανώγεια της Κρήτης και ακολούθησε η πιλοτική δομή φιλοξενίας στη Μαθητική Εστία Αγίων Αναργύρων. Οι δύο αυτές δομές θεωρούνται πρότυπα κέντρα και ανήκουν επισήμως στις δομές φιλοξενίας της Ελλάδας, προσφέροντας 90 θέσεις φιλοξενίας ανά έτος σε ασυνόδευτα ανήλικα,  μονογονεικές οικογένειες και εγκύους.

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ανωγείων φιλοξενεί 25 άτομα (ασυνόδευτους ανήλικους), ενώ το Κέντρο Φιλοξενίας Αγ. Αναργύρων (ΜΕΑΑ) φιλοξενεί 65 άτομα (μονογονεϊκές οικογένειες). Και τα δύο Κέντρα παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως:

α. Νομική συνδρομή

β. Κοινωνική και ψυχολογική στήριξη

γ. Διερμηνεία

δ. Εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Τα Κέντρα Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο λειτούργησαν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην αρχή και μετέπειτα με το Υπουργείο Εργασίας.

Κέντρα Φιλοξενίας Aιτούντων Άσυλο

Τηλέφωνα Επικοινωνίας 213 1314541-4530, 2102311079
Fax 213 1314531
E-mail kfaa@inedivim.gr
Ώρες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 08:00-16:00

 

european-union-logo-320

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δράση 1.Α.1 «Αύξηση χωρητικότητας και αναβάθμιση υπηρεσιών φιλοξενίας για αιτούντες άσυλο»

 

 

Pages

Ροή