Πρόεδρος

 

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Δέρβος είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MSc Advanced Industrial & Manufacturing Systems του Kingston University London.

Το 2019 εκπροσώπησε την Ελλάδα με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα International Visitor Leadership Program (IVLP), ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Τρέχοντα Κοινωνικά, Πολιτικά και Οικονομικά ζητήματα των ΗΠΑ για τους Νέους Ευρωπαίους Ηγέτες I».

Εργάστηκε επί σειρά ετών σε τεχνικά γραφεία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός. Έχει επίσης εργασιακή εμπειρία ως εργαστηριακός συνεργάτης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με αντικείμενο την πληροφορική και τις γλώσσες προγραμματισμού και έχει υπάρξει στέλεχος στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Τον Οκτώβριο του 2016, εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Επανίδρυσης και ολοκλήρωσε την θητεία του τον Οκτώβριο του 2019. Στις Ευρωεκλογές του 2019, ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και έλαβε 61.731 ψήφους. Το 2019, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ορίστηκε Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.