Στα 83 του πήρε απολυτήριο Γυμνασίου από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ο πατρινός Γιώργος Μελίστας αποτελεί παράδειγμα για όλους!

Το πείσμα και η ανθρώπινη θέληση κόντρα στις δυσκολίες του σήμερα, αλλά ακόμη περισσότερο τις κακουχίες του '40. Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπομονής και επιμονής ο πατρινός Γιώργος Μελίστας, ο οποίος στα 83 του χρόνια, πήρε απολυτήριο επιπέδου Γυμνασίου, από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της ΠάτραςΟ Παγκόσμιος Πόλεμος και ο εμφύλιος δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση, τα χρόνια πέρασαν όμως η αγάπη του για τα γράμματα ήταν μεγάλη. Διαρκώς σκεφτόταν πως ήθελε να το κάνει. Και η ευκαιρία του δόθηκε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. 

"Δόξα το Θεό, περάσαμε πολύ ωραία από το σχολείο. Το αγαπούσα και το αγαπάω το σχολείο, αλλά δεν μπόρεσα να το αποκτήσω -το πτυχίο- τότε που ήταν τα χρόνια τα δύσκολα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα και μπόρεσα να μάθω πέντε πράγματα, απο τους καθηγητές μου. Θα μου χρησιμεύσουν στη ζωή μου.." είπε συγκινημένος ο κ. Μελίστας κατά την ειδική τελετή αποφοίτησής του. "Από μικρός το ήθελα αλλά δεν μπορούσα να τα αποκτήσω τότε που ήταν τα χρόνια εκείνα που έπρεπε να το αποκτήσω. Είμαι ευχαριστημένος από το σχολείο και από τους εκπαιδευτές μου" είπε κρατώντας στα χέρια του το απολυτήριο γυμνασίου. 

Ο κος Γιώργος είχε πολύ καλές σχέσεις και με όλους τους συμμαθητές του, μιας και οι οκτώ δεκαετίες ζωής του, του έχουν δώσει τεράστιες εμπειρίες.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει σε ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει τη βασική εκπαίδευση, πτυχίο τρίτης γυμνασίου. Ο κος Γιώργος είναι ένας δραστήριος άνθρωπος παρά τα 83 του χρόνια. Μάλιστα συμμετέχει ακόμη και σε θεατρική ομάδα. Επόμενος στόχος στο μυαλό του, είναι να συνεχίσει τις σπουδές του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, "ο επόμενος στόχος τώρα είναι πώς να πήγαινα πιο πάνω ακόμα και βλέπουμε..."

Ο κος Γ. Μελίστας αποτελεί παράδειγμα προς μίμιση για πολλούς ανθρώπους που θα ήθελαν να βελτιώσουν το γνωστικό τους επίπεδο. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στον νέο κύκλο σπουδών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στην οδό αχαϊκής Συμπολιτείας 20 στο Ζαβλάνι στην Πάτρα, κατά τις απογευματινές ώρες.

Πηγή : thebest.gr

 

logo2014-2020