Γύρισε στα θρανία&στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα προς όλους (μια δεύτερη ευκαιρία στη γνώση)

Γεννηθείς το '70 ο εκπαιδευόμενος  με καταγωγή από την Κρωβύλη καλεί 

"να έρθουν στο σχολείο όλοι, άντρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών"

Την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές, είχαμε στο πλαίσιο της τελευταίας μας επίσκεψης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής. Μικρότεροι ή μεγαλύτεροι, ο καθένας με τη δική του ιστορία, έχουν διαφορετική αφετηρία αλλά σκοπό τον ίδιο, να αποφοιτήσουν από το σχολείο. Εκεί συναντήσαμε και τον κύριο Χ.Ο, ο οποίος από πέρσι φοιτά στο σχολείο και αξιοποιεί την δεύτερη ευκαιρία στην γνώση. Αυτό το διάστημα εργάζεται στα οκτάμηνα του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών κι εξηγεί ότι ξεκίνησε ξανά το σχολείο, ώστε να μπορεί να μπει σε αυτά τα προγράμματα. 

"Είναι λίγο δύσκολο όταν εργάζεσαι, αλλά αποκτάς φίλους που για εμένα είναι το παν", λέει και δηλώνει χαρούμενος καθώς βλέπει την κόρη του να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο και τον γιο του μαθητή γυμνασίου. "Δυσκολεύομαι λίγο, αλλά έχουμε καλούς δασκάλους που μας βοηθάνε, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν σε βοηθάει κάποιος άλλος κι εσύ προχωράς", λέει σε άλλο σημείο και δίνει το μήνυμά του "παροτρύνω όλους να κάτσουν ξανά στο σχολείο. Είναι μεγάλη ικανοποίηση όταν μαθαίνουμε πράγματα. Να έρθουν όλοι, άντρες και γυναίκες στο σχολείο, δεν παίζει ρόλο η ηλικία". "Φέτος είμαστε περισσότεροι (σ.σ. στο σχολείο) κι αυτό είναι θετικό", διαπιστώνει.

Μαζί του και η καθηγήτρια του σχολείου, πρώην υποδιευθύντρια Ε.Μ., η οποία αποφάσισε φέτος να αποσυρθεί από την διοίκηση και να αναλάβει έναν πιο εκπαιδευτικό ρόλο, "γιατί αυτό που μου αρέσει πιο πολύ είναι να έρχομαι σε επαφή με τους εκπαιδευόμενους", όπως μας λέει, εξηγώντας σχηματικά πως "όπως παίρνουν μεγάλη χαρά οι μαθητές, έτσι παίρνουμε κι εμείς χαρά όταν βλέπουμε ανθρώπους συνειδητοποιημένους, που ξέρουν το λόγο που έρχονται στο σχολείο. Όταν οι μαθητές έχουν κίνητρο, αυτό δίνει σε εμάς ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να τους δώσουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε". Τέλος, η εκπαιδευτικός δεν κρύβει "ελπίζουμε ότι τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί", καθώς φέτος το σχολείο είναι πλήρες προσωπικού και είναι βελτιωμένο από άποψη κτιριακή.

 

ΠΗΓΗ: xronos.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ  

logo2014-2020