Εκδήλωση του Δημόσιου ΙΕΚ Γλυφάδας

Το ΔΙΕΚ Γλυφάδας πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή του με τίτλο «Ταξίδι στη γνώση με οδηγό τ’ αστέρια», η οποία ήταν αφιερωμένη στα 30 χρόνια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πλατεία Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας, 15-6-2017. Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί επώνυμοι, στελέχη Έργων Προγραμμάτων Erasmus+ της Διεύθυνσης Προγραμμάτων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., σπουδαστές και εκπαιδευτές Ι.Ε.Κ. και πλήθος κόσμου. Ο Διευθυντής Δ.ΙΕΚ Γλυφάδας, κος Δ.Σουλιώτης, παρουσίασε το όραμα και τις δραστηριότητες που υλοποίησε το Ι.Ε.Κ. κατά τη διάρκεια του έτους κατάρτισης 2016-17, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ με κωδικό 2016-1-EL01-KA102-023003 και τίτλο «Άσκηση... στα άκρα: Κατάρτιση στην καινοτόμο μέθοδο υδροθεραπείας Halliwick, στην αντιμετώπιση παθήσεων των νυχιών και στην τέχνη του cartoon» που υλοποιήθηκε σε 4 ροές στην Ρουμανία, Ιταλία και Σλοβακία και στο οποίο συμμετείχαν 44 σπουδαστές του ΙΕΚ. Ακόμα, παρουσίασε το νέο εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους κατάρτισης σε 5 ροές με τη συμμετοχή 60 σπουδαστών στις χώρες Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Τουρκία. Η Υποδιευθύντρια του ΙΕΚ, κα Β.Αποστόλου, εξήγησε τη σημασία των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ενώ σπουδαστές που συμμετείχαν στο υλοποιηθέν Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ παρουσίασαν μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια τους. 

Το πρώτος μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με απονομή των Ευρωδιαβατηρίων Κινητικότητας (Europass) και βεβαιώσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ καθώς και επαίνων και τιμητικών διακρίσεων σε σπουδαστές. Στο δεύτερο μέρος, σπουδαστές και εκπαιδευτές παρουσίασαν εργασίες τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι σπουδαστές της ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου με την εκπαιδεύτρια κα Β.Αγγελοπούλου - μέσα από μία μικρή θεατρική παράσταση - έδωσαν στο κοινό χρήσιμες συμβουλές για την προστασία από τον ήλιο ενώ μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο και αντηλιακή κρέμα που παρασκεύασαν στο εργαστήριο της ειδικότητας. Ο εκπαιδευτής κος Κ.Αναγνωστέλος παρουσίασε την ειδικότητα Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου, η οποία έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος και λειτουργεί μόνο στο ΔΙΕΚ Γλυφάδας. Ο εκπαιδευτής κος Δ.Προκοπίου παρουσίασε δραστηριότητες της ειδικότητας του τομέα Τουρισμού ενώ παράλληλες δράσεις αποτέλεσαν οι εκθέσεις σκίτσων των σπουδαστών της ειδικότητας Τέχνη Σκίτσου - Εικονογραφίας - Γραφικών, φωτογραφίας του εκπαιδευτή κου Δημητρίου Προκοπίου με τίτλο "Νήσος" στον ισόγειο χώρο του κτιρίου και το νυφικό μακιγιάζ, body painting και μακιγιάζ σπέσιαλ εφέ από την ειδικότητα της "Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ" με την εκπαιδεύτρια κα Λαμπρινή Παλαιοδήμου. Σπουδαστές της ειδικότητας "Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού", με επιμέλεια της εκπαιδεύτριας κας Πανδρακλάκη Μαγδαληνής, παρουσίασαν χορευτική παράσταση ως δείγμα της εξαιρετικής τους δουλειάς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατανάλωση των "γλυκών δημιουργιών" από την ειδικότητα "Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής" και με ξεχωριστή performer (...) Την επιμέλεια παρουσίασης της εκδήλωσης είχε ο εκπαιδευτής του Ι.Ε.Κ. κος Χρήστος Ριφιώτης. 

Η παραπάνω εκδήλωση έγινε με αφορμή τη διάχυση αποτελεσμάτων των Ευρωπαϊκών Σχεδίων Erasmus+ του Δ.Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας επ' ευκαιρία της επετείου 30 χρόνων από την λειτουργία του θεσμού Σχεδίων Erasmus+. 

Για περισσότερα: iek-glyfad.att.sch.gr

Σχετικά Αρχεία