Άρπαξε τη «δεύτερη ευκαιρία» – Η Βάσω Πολίτη κυνήγησε το όνειρό της και σήμερα είναι φοιτήτρια στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό

Η ξεχωριστή περίπτωση της Βάσως Πολίτη αποδεικνύει πως αν το θέλεις πραγματικά μπορείς! Πέτυχε το στόχο της, παρά τις υποχρεώσεις της ως εργαζόμενη και μητέρα, και κατάφερε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τις απαιτήσεις του σχολείου και των πανελλαδικών!

Η Βάσω Πολίτη παρότι είχε ένα 24ωρο ασφυκτικά γεμάτο με υποχρεώσεις, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της! Από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου συνέχισε να κυνηγά στο στόχο της στο Εσπερινό Σχολείο και πλέον τα κατάφερε και είναι φοιτήτρια στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο τμήμα του Ιστορικού – Αρχαιολογικού!

Η αγάπη της ήταν τα φιλολογικά μαθήματα και στον τομέα αυτό ήθελε να σπουδάσει, αλλά αποφάσισε να συνδυάσει τις υποχρεώσεις της και τις σπουδές της και έτσι προέκυψε το Ιστορικό – Αρχαιολογικό στο Αγρίνιο, που τελικά την ενθουσίασε!

«Δημιούργησα την οικογένειά μου και εργαζόμουν, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι πως πρέπει να αφιερωθώ στην οικογένειά μου και στα παιδιά μου, αλλά όταν μεγάλωσαν αποφάσισα να ξεκινήσω το σχολείο» ανέφερε η κα Πολίτη, η οποία συμπλήρωσε: «είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών μεταξύ 20 και 30 ετών.

Πριν ξεκινήσω το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), δεν με απασχολούσε ποτέ το ερώτημα αν είναι σωστό στην ηλικία μου να πάω σχολείο. Αγαπούσα τα γράμματα και τη μάθηση από μικρή, αλλά λόγω των υποχρεώσεων δεν κατάφερα να πάω όταν έπρεπε. Μετά από μια τυχαία συνάντηση με μια γνωστή, η οποία φοιτούσε τότε στο ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) και με ενημέρωσε τι είναι αποφάσισα να ξεκινήσω.

Τόσο στο ΣΔΕ, όσο και στο Εσπερινό ένιωθα χαρά σαν μικρό παιδί. Η οικογένειά μου μου συμπαραστάθηκε σ’ αυτό που επέλεξα να κάνω όλα τα χρόνια, ενώ το πρόγραμμα του ΣΔΕ που λειτουργεί το απόγευμα, όπως και του Εσπερινού με βοήθησε να ανταποκριθώ και στις ανάγκες της ζωής και τις υποχρεώσεις μου, όπως έχει ο κάθε άνθρωπος».

Τελικά επιτεύχθηκε ο στόχος που τόσα χρόνια τριβέλιζε το μυαλό της Βασιλικής Πολίτη!  Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό Τμήμα του Αγρινίου.

«Η εισαγωγή μου εκεί είναι μια καινούρια ευκαιρία για να προχωρήσω κι άλλο μπροστά, όχι για επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά για μένα» τόνισε η κ. Πολίτη, η οποία με τις τόσες υποχρεώσεις ως άνθρωπος, μητέρα, αλλά και ως μαθήτρια έδωσε το καλό παράδειγμα, το οποίο φυσικά δεν «περιορίζεται» μόνο στον περίγυρό της, αλλά και σε κάθε άνθρωπο, ο οποίος επιθυμεί να υλοποιήσει τα όνειρά του και τους στόχους του, χωρίς να έχει προβληματισμός και δισταγμούς.

Μάλιστα επ’ αυτού η κ.Πολίτη στέλνει το δικό της μήνυμα το οποίο έχει διττό σκοπό: «Δώστε τη δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους που έστω και αργά θα θελήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Όλοι μας αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία».

ΠΗΓΗ: sinidisi.gr