Αρχίζουν τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου

Ο καθιερωμένος Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-18, πρόκειται να τελεστεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο με δωρεάν φοίτηση και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους όπου μετά από φοίτηση δύο χρόνων μόνο, παίρνουν Απολυτήριο Γυμνασίου(...)

 Η Διεύθυνση του σχολείου καλεί όλους τους εκπαιδευόμενους με τις οικογένειές τους, φίλους και παλαιότερους μαθητές, αλλά και όλους τους κοινωνικούς φορείς, να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο της υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων στα Σ.Δ.Ε., διεξάγονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σκοπό έχουν την ομαλή σύνδεση των νέων με τους παλιούς αλλά και με το σχολείο. Για το Σ.Δ.Ε. Πύργου, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει α) ξενάγηση στους χώρους και προβολή των δραστηριοτήτων του σχολείου, β) παρουσίαση των σχεδίων δράσης -projects και γ) ομαδικές δραστηριότητες γνωριμίας και συνεργασίας: “κολάζ απόψεων” .

Το σχολείο ως προς τα εκπαιδευτικά και διοικητικά θέματα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, ενώ ως προς την οικονομική διαχείριση, τις διαδικασίες και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές υπάγεται στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Σε κάθε περίπτωση, το σχολείο σχετίζεται άμεσα και στηρίζεται από το Δήμο Πύργου και τη Σχολική Επιτροπή, την τοπική κοινωνία, την αγορά και φορείς. Στο Σ.Δ.Ε. Πύργου υπάγεται και το τμήμα Ζακύνθου, ενώ από αυτή τη σχολική χρονιά, θα αρχίσει τη λειτουργία του και το τμήμα της Αμαλιάδας. 

Οι εγγραφές συνεχίζονται

Με δύο κύκλους φοίτησης ξεκινά τη λειτουργία του το Σ.Δ.Ε. Πύργου. Στον Α’ και στο Β’ κύκλο θα φοιτήσουν πάνω από 40 εκπαιδευόμενοι συνολικά, ενώ οι εγγραφές στο σχολείο συνεχίζονται και μέσα στον Οκτώβριο. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων, τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου.

Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στη Διεύθυνση: 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.) στον Πύργο. Τηλέφωνο & FAX: 26210-20.350, Τηλέφωνο έκτακτης επικοινωνίας: 693.65.25.428.

Πηγή: ilia24.gr