Απολογιστική έκθεση έπειτα από την παραχώρηση Αιγίδας ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Vision Network Athens για τις εκπαιδευτικές του δράσεις

Με την εξαιρετική επιτυχία των δράσεων ‘’Συν-Διαμορφώνοντας την Κοινωνία των Πολιτών’’ και ‘’Πάμε Ευρώπη!Εκπαιδευτική Κινητικότητα μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων’’ το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. περαίωσε έναν κύκλο υποστηρικτικών στρατηγικών σχεδίων για το έτος 2019, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της νεολαίας με σημαντικές συνεργασίες που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Στην ενημερωτική εσπερίδα και στην εκπαιδευτική ημερίδα αντίστοιχα, τα μέλη του ΔΣ του Vision Network Athens παρουσίασαν τους σκοπούς του Σωματείου και ακολούθησε πληροφόρηση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+, το πρόγραμμα Salto Youth, τις δυνατότητες επιμόρφωσης και πρακτικής άσκησης, διάχυση εμπειριών από συμμετοχή σε προγράμματα και ευκαιρίες εθελοντισμού. Παράλληλα υλοποιήθηκε επιστημονικό εργαστήριο με τη μέθοδο της Μετασχηματίζουσας Μάθησης με θέμα: «Perspektivenwechsel. Συν-Διαμορφώνοντας την Κοινωνία των Πολιτών». Όλα τα θέματα παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον φοιτητές-τριες ΑΠΘ κι εκπρόσωποι γερμανόφωνων φορέων με εντυπωσιακή συμμετοχή.

Η υποστήριξη του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. μέσω της παραχώρησης της αιγίδας του, έδωσε ιδιαίτερη αίγλη ενώ το λογότυπο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ τοποθετήθηκε σε εμφανή σημεία. Η δημοσιότητα που δόθηκε ήταν σημαντική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι δράσεις επίσης υποστηρίχτηκαν επικοινωνιακά από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Διασυνδεθείτε» της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Europe Direct Ξάνθης μέσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης.