2ο EU Jobs&Mobility Roadshow: Η επιτυχημένη δράση Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

Ενημερώνοντας την φοιτητιώσα νεολαία, νέους αποφοίτους και μακροχρόνια ανέργους για τις ευκαιρίες και τα προνόμια της κινητικότητας στην Ευρώπη

Στάση στην Κομοτηνή, έκανε χθες το μεσημέρι, το 2ο EU Jobs and Mobility Roadshow που διοργανώνουν σε τέσσερις πόλεις της ΠΑΜ-Θ και σε 2 πόλεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη και Σέρρες) τα τέσσερα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Ξάνθης, Δήμου Θεσσαλονίκης και Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία διοργάνωση που απευθύνεται στο ευρύ κοινό αλλά και σε πιο στοχευμένες ομάδες, όπως οι φοιτητές, οι νέοι απόφοιτοι αλλά και οι μακροχρόνιοι άνεργοι της περιοχής, με στόχο να τους κοινοποιήσουν τα προνόμια της κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας, επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Βιωματική ενημέρωση για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες απασχόλησης και εκπαίδευσης 

Το 2ο EU Jobs and Mobility Roadshow, ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, την Δευτέρα και έφτασε στην Κομοτηνή όπου και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και του Δήμου Κομοτηνής. Όπως εξήγησε η κ. Λουίζα Σαλτσίδου, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής πρόκειται για μία ενημερωτική εκστρατεία που κατόπιν της πρώτης πολύ επιτυχημένης χρονιάς υλοποίησής της, που οδήγησε και στη βράβευσή της ως την καλύτερη δράση του μήνα Οκτωβρίου του 2016 σε σύνολο των δράσεων 500 Κέντρων σε όλη την Ε.Ε. επαναλαμβάνεται και φέτος με σκοπό «μέσα από αυτές τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκειά του, όσοι δίνουν το παρών να ενημερώνονται με έναν τρόπο διακρατικό και βιωματικό σχετικά με τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες απασχόλησης και την κινητικότητα». (...)

Πηγή: paratiritis-news.gr