ΣΥΡΙΖΑ: ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΝΑΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Ημ/νία: 02-10-2022
 
 
ΘΕΜΑ: ΣΥΡΙΖΑ: ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΝΑΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
 
 
Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας πείσουν πως για την εγκληματικότητα μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο φταίει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
 
Προφανώς αγνοεί, δε μας κάνει εντύπωση αυτό να πούμε την αλήθεια, πως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι ένα ΝΠΙΔ του οποίου οι αρμοδιότητες για τις φοιτητικές εστίες εξαντλούνται στην οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, όπως αυτές επικοινωνούνται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ από τα ΑΕΙ. Αυτό είναι το πλαίσιο που ορίζεται από τον Ν. 4115/2013, άρθρο 12. Θα θέλαμε λοιπόν να τον ενημερώσουμε πως τα Πανεπιστήμια έχουν την ευθύνη για την λειτουργία τους, στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν και την ιδιοκτησία τους, και πως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κινεί τις διαγωνιστικές διαδικασίες κατόπιν αιτημάτων τους.
 
Αναφορικά με την ανάδειξη αναδόχου για τη φύλαξη στις φοιτητικές εστίες της ΝΕΕΜΠ και της ΦΕΖ, αυτή έγινε με απόλυτη νομιμότητα, σύμφωνα με το άρθρο 32Α του Νόμου 4412/2016. Οι τεχνικές προδιαγραφές ορίστηκαν από το ΕΜΠ και έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος σε 3 και πλέον εταιρείες φύλαξης. Αξίζει να σημειωθεί πως για την παρακολούθηση και την παραλαβή του έργου του εκάστοτε αναδόχου υπεύθυνη είναι τριμελής επιτροπή που απαρτίζεται από στελέχη του Πανεπιστημίου τα οποία συντάσσουν και το σχετικό πρακτικό παραλαβής με τυχόν παρατηρήσεις.
 
Χαιρόμαστε που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ζήλο επιτέλους για την φοιτητική μέριμνα έστω και τώρα, μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την δημιουργία πρόσθετων σύγχρονων εστιών με 8150 κλίνες και την αύξηση του στεγαστικού επιδόματος.
 
Αναρωτιόμαστε όμως γιατί δεν έδειξε το ίδιο έντονο ενδιαφέρον νωρίτερα. Πόσο μάλλον όταν επί των ημερών του όχι μόνο οι εστίες ήταν ορμητήρια εγκληματικότητας αλλά ακόμη και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τελούσε υπό κατάληψη για σχεδόν 40 ημέρες...