02/07/2020 - 15:34

Συμμετοχή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην «Ελληνική Συμμαχία» για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την απασχόληση

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αποτελεί μέλος της «Ελληνικής Συμμαχίας» για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την απασχόληση. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στην Ελλάδα συντονίζεται από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Βασικός σκοπός είναι η συνεργασία μεταξύ οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Στην εναρκτήρια συνάντηση για την επανέναρξη της «Ελληνικής Συμμαχίας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, έδωσε το παρών με τοποθετήσεις και παρεμβάσεις σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και παρουσιάστηκαν οι στόχοι και το σχήμα διακυβέρνησης της «Ελληνικής Συμμαχίας».

Ο Πρόεδρος ΔΣ ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Κωνσταντίνος Δέρβος παραβρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε ότι «η μείωση των δεικτών ψηφιακού αναλφαβητισμού αποτελεί ένα στοίχημα όλων των κυβερνητικών φορέων, μεταξύ αυτών και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Υπό το συντονισμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το οποίο η συνεργασία είναι αγαστή και αδιάλειπτη αλλά και με τη συμμετοχή φορέων από όλο το φάσμα της κοινωνίας, ευθυγραμμίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε μια σειρά από οργανωμένες δράσεις να καλύψουν άμεσα το χάσμα δεξιοτήτων το οποίο έχουμε στη χώρα μας».