10/08/2019 - 10:11

Πού χτυπά η καρδιά της εναλλακτικότητας και της διαφορετικότητας

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 24 φορείς, άτυπες ομάδες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών θα υποδεχθούν τους νεοεισερχόμενους φοιτητές της πόλης, θα τους παρουσιάσουν τις δράσεις τους και φυσικά θα διασκεδάσουν!

 

Τους νεοεισερχόμενους φοιτητές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης υποδέχονται 24 φορείς, άτυπες ομάδες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης για να τους παρουσιάσουν τις δράσεις τους στο Festival of Alternative Salonika’s Initiatives (F.A.S.I.) που διοργανώνεται την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου.

Το Φεστιβάλ Εναλλακτικότητας και Διαφορετικότητας, που πραγματοποιείται στον πολυχώρο WE περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες για να γνωρίσουν οι νέοι που ζουν στη Θεσσαλονίκη, την κοινότητα που προωθεί τη δημιουργικότητα και την ενεργό δράση για το κοινωνικό σύνολο.

"Πριν από δύο χρόνια είχαμε σκεφτεί με φορείς φοιτητών να προσεγγίσουμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να υλοποιήσει ένα Φεστιβάλ καλωσορίσματος των νέων φοιτητών στην πόλη μας. Μία εκδήλωση που να προβάλλει το τι μπορεί να σου δώσει η Θεσσαλονίκη για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος με προσφορά στον κοινωνικό τομέα" δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Άρης Παράσχου, πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης, United Societies of Balkans ((U.S.B) με πρωτοβουλία της οποίας διοργανώνεται η εκδήλωση.

Τότε η συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν ευοδώθηκε, ανέφερε ο κ. Παράσχου, ωστόσο οι φορείς και ομάδες της πόλης προχώρησαν φέτος στη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

"Το περασμένο καλοκαίρι πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε φορείς, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, άτυπες ομάδες της Θεσσαλονίκης που βοηθούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας ενός ανθρώπου με εθελοντικές, ψυχολογικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, τις οποίες οι νέοι δεν γνωρίζουν. Στην πόλη ζουν, κινούνται και αναπνέουν 250.000 φοιτητές, νέοι άνθρωποι" υπογράμμισε ο κ. Παράσχου.

Στο κάλεσμα που απηύθυνε η οργάνωση United Societies of Balkans, ανταποκρίθηκαν οι οργανώσεις InfinityGreece, PRAKSIS, Καλλιτεχνική Ένωση Ulysses, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα και Σχεδία στην Πόλη και από κοινού σχεδίασαν το πρόγραμμα του Festival of Alternative Salonika’s Initiatives (F.A.S.I.).

Στο Φεστιβάλ Εναλλακτικότητας και Διαφορετικότητας που θα διαρκέσει από τις 15:00 έως τα μεσάνυχτα, τις δράσεις τους και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνουν θα παρουσιάσουν στους νέους που αναζητούν καινούρια ενδιαφέροντα για τον χειμώνα, εναλλακτικούς τρόπους μάθησης ψυχαγωγίας και που θέλουν να εφοδιαστούν με χρήσιμες δεξιότητες για το μέλλον, συνολικά 24 φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την ενημερωτική πτυχή του Φεστιβάλ θα υπάρξουν διαγωνισμοί και κληρώσεις και μουσικό πρόγραμμα με δύο δυναμικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, τους Bailemos και τους Baildsa.

Το Festival of Alternative Salonika's Initiatives (F.A.S.I.) συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης.

ΠΗΓΗ: makthes.gr