09/06/2019 - 12:53

Θεσσαλονίκη: «Μια μπάλα για όλους» με τον Ζαγοράκη στη ΔΕΘ

Εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος – Πού και πότε θα γίνει

Εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μία μπάλα για όλους» με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από το σωματείο Όραμα Νέων Youthorama. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 12:00 μπροστά από το Περίπτερο 14 στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα παρευρεθεί ο Ευρωβουλευτής και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου EURO2004 κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η παγκόσμια καμπάνια «A Ball for All» έχει ως στόχο τη δωρεάν διανομή μπαλών και για τυφλά παιδιά. Η καινοτόμος αυτή μπάλα σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργήθηκε από τον Ηλία Μάστορα και το σωματείο Όραμα Νέων Youthorama. Είναι μια μπάλα σχεδιασμένη να είναι ελαφρύτερη από τη μπάλα που χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο τυφλών, μικρότερου μεγέθους και με ενσωματωμένα κουδουνάκια, ειδικά για να παίζουν και παιδιά με πρόβλημα όρασης.

Η ξεχωριστή αυτή καμπάνια υποστηρίχθηκε την πρώτη της χρονιά από το Erasmus+ Αθλητισμός, UEFA Foundation for Children, Save the Dream Qatar Foundation, Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης – Erasmus+ Νεολαία. Μέσω αυτών των προγραμμάτων αλλά και άλλων χορηγών, έχουν ήδη μοιραστεί πάνω από 3.000 μπάλες σε 99 χώρες στις 5 ηπείρους.

Φέτος, στη δεύτερη χρονιά της καμπάνιας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποβλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιστοποιήθηκε για όλα τα σχολεία της χώρας μας από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η ετήσια πιλοτική του φάση υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και περιλαμβάνει τη δωρεάν διανομή εκπαιδευτικού πακέτου για κάθε παιδί και κάθε σχολική μονάδα όπου φοιτά. Αναλυτικά περιέχει: την ειδική μπάλα, ειδική μάσκα, ψηφιακό υλικό με 15 ασκήσεις με τη χρήση της ειδικής μπάλας και με αφήγηση των κανονισμών, έντυπο υλικό για βλέποντες αλλά και σε γραφή braille. [...]

ΠΗΓΗ: typosthes.gr