11/27/2018 - 11:15

Έντυσαν τα δέντρα με μπουφάν για απόρους: μια πρωτοβουλία 2ου Σ.Δ.Ε.Λάρισας (Φυλακών)

Η πρωτοβουλία του Διευθυντή του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας

''Τώρα που αρχίζουν τα κρύα, ας ακολουθήσουμε μια καλή πρακτική: ας ντύσουμε τα δένδρα με παλτά ή μπουφάν που δε χρειαζόμαστε γράφοντας το σημείωμα «φόρεσέ το» καθώς και το μέγεθος του ρούχου γι’αυτούς που δεν έχουν να ντυθούν στο κρύο! {Δίνουμε έτσι ένα μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος στο κρύο}. Τα υπόλοιπα ρούχα τα πάμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Μανωλάκη) ή τα ρίχνουμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ρούχων στις πλατείες, μέρος των οποίων επιστρέφει σ’αυτούς που τα έχουν ανάγκη.''

Με αυτό το μήνυμα ο δ/ντής του Δεύτερου Σχολείου 2ης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας κάλεσε τους Λαρισαίους να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους απέναντι στην αλλαγή του σκηνικού του καιρού. Μετά την επιτυχία της εκδήλωσης, ο Διευθυντής σημείωσε_

Κλείνοντας αυτή την όμορφη εκδήλωση επιτρέψτε μου έναν μικρό απολογισμό

α) η εκδήλωση θεωρούμε ότι ήταν πετυχημένη, αφού οι προσφορές γέμισαν τα δένδρα της πλατείας και πολλές από αυτές αξιοποιήθηκαν, αν κρίνουμε από τους ανθρώπους που τα πήραν. Επίσης, το μήνυμα είχε την μεγαλύτερη δυνατή διάχυση, ώστε η πράξη των λαρισαίων πολιτών να 'βρει μιμητές. Ήδη γειτονικός Δήμος πήρε την πρωτοβουλία να το επαναλάβει. 
β) δεν ήταν δραστηριότητα ενός ατόμου -δεν έχει σημασία ποιος έδωσε την αφορμή- αλλά πρωτοβουλία ομάδας πολιτών. Είχε συλλογικό και όχι θεσμικό χαρακτήρα. 
γ) βλέποντας μια αναπάντεχη δημοσιότητα, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν ήταν κάτι τόσο σημαντικό, αφού ο καθένας μπορεί να προσφέρει ότι δεν του είναι απαραίτητο.
δ) δε χρειάζεται άδεια για το αυτονόητο> μπορεί όποιος θέλει, όποτε θέλει να κρεμάσει πανωφόρι στην πλατεία. 
Γι' ακόμη μια φορά σας ευχαριστώ από καρδιάς για την ανταπόκριση. Είμαστε εδώ μαζί, συνεχίζουμε και θα τα καταφέρουμε.

 

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ  

 

 

logo2014-2020