10/26/2018 - 11:58

Πολύτεκνη μητέρα στα θρανία του ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ

Αποφοίτησε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου και πλέον φοιτά στη Β’ Τάξη του ΕΠΑΛ Αγριάς έχοντας επιλέξει τον τομέα γεωπονίας και στοχεύοντας για την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η 32χρονη βρίσκεται στα θρανία του ΕΠΑΛ Αγριάς με στόχο την απόκτηση γνώσεων που θα της αποδειχθούν χρήσιμες.

Είναι μία από τους 20 περίπου ενήλικες του σχολείου που επιδιώκουν μια νέα ευκαιρία με τις δυνατότητες που προσφέρει το επαγγελματικό Λύκειο. Βέβαια το ενδιαφέρον στοιχείο στην περίπτωσή της είναι πως έχει τέσσερα παιδιά ηλικίας δέκα, εννιά, έξι και πέντε ετών. Βρήκε όμως την όρεξη και την πίστη να φοιτήσει στο σχολείο και να είναι μια πολύ επιμελής μαθήτρια, όπως αναφέρει και ο διευθυντής του σχολείου. Αλβανικής καταγωγής ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 17 ετών. Παντρεύτηκε Έλληνα και διαμένει με την οικογένειά της στην Αγριά. Για την ακόμη ταχύτερη προσαρμογή της στην ελληνική πραγματικότητα μέσω της απόκτησης γνώσεων αλλά και για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τα παιδιά της φοίτησε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, απ’ όπου έλαβε το απολυτήριο Γυμνασίου και από πέρυσι φοιτά στο ΕΠΑΛ Αγριάς. Όντας πολύτεκνη μητέρα, με τρία κορίτσια και ένα αγόρι, γνωρίζει πως θα πρέπει να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους.

Το να πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο και να παρακολουθεί τα μαθήματα, είναι βέβαια απαιτητικό, αφού είναι πολύτεκνη μητέρα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. «Ωστόσο σε αυτό το εγχείρημα έχω τη στήριξη του συζύγου μου, ενώ συνδράμει και η πεθερά μου» ανέφερε η Ελένη και πρόσθεσε πως «αισθάνεται πολύ όμορφα που μπορεί και εμπλουτίζει τις γνώσεις της μέσα από τη φοίτησή της στο Λύκειο», ενώ στόχος της είναι να εισαχθεί και στο τμήμα τεχνολογίας τροφίμων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Οι καθηγητές του σχολείου με αγκάλιασαν, ενώ και οι μαθητές με δέχτηκαν πολύ καλά» ανέφερε η 32χρονη. Η ίδια αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά της που πηγαίνουν επίσης σχολείο και τα οποία από τότε που φοιτούσε στο ΣΔΕ την έχουν συνηθίσει στην εικόνα και της μαθήτριας. Μάλιστα, χαριτολογώντας μας είπε πως στο σπίτι διαβάζουν σε διαφορετικούς χώρους για το σχολείο, ώστε να υπάρχει προσήλωση και ησυχία. Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου κ. Μπαμπανίκος επισήμανε πως «η περίπτωση της Ελένης είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους και βοηθάει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έχει πολύ καλό χαρακτήρα και σημειώνει πολύ καλές επιδόσεις στα μαθήματα».

Πηγή : e-thessalia.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ  

 

 

logo2014-2020