05/31/2018 - 14:28

Ρεπορταζ : WiFi σε όλες τις Φοιτητικές Εστίες

Το υπουργείο Παιδείας, μέσω του έργου ΗΦΑΙΣΤΟΣ, προτίθεται άμεσα να προχωρήσει στην εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης (WiFi) σε όλες τις φοιτητικές εστίες, με τη συνεργασία του ΕΔΕΤ με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, από επιπλέον χρηματοδότηση που εξασφάλισε ειδικά για τον σκοπό αυτό η Γ.Γ Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ενώ σημείωσε:

Α. Η παροχή δικτύου WiFi σε όλες τις φοιτητικές εστίες είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική δράση που θα καλύψει τις ανάγκες όλων των φοιτητών.

Β. Το έργο ΗΦΑΙΣΤΟΣ που στοχεύει στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών υποδομών των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων, εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 18.600.000 ευρώ.

Γ. Μέσω του έργου θα ενθαρρυνθεί η αξιοποίηση των ψηφιακών υποδομών και εργαλείων της σύγχρονης εποχής για τη βελτίωση της διδασκαλίας, της έρευνας και της καινοτομίας σε όλους του επιστημονικούς κλάδους, σε όλα τα ιδρύματα της χώρας.

Πηγή : esos.gr