04/30/2018 - 13:22

Βραβεύσεις ΣΔΕ Διεθνή Διαγωνισμού Ταινιών Μικρών Μήκους«Cinema..διάβασες;»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρών Μήκους «Cinema… διάβασες;». Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την ΕΡΤ και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Τη βράβευση παρουσίασε η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου, ενώ τα βραβεία απένειμε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη.  (Πηγή : minedu.gov.gr )

Aπό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής  
Βράβευση ταινιών μικρού μήκους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Νιγρίτας και Τρικάλων
''Με το 1ο και το 2ο βραβείο βραβεύτηκαν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Νιγρίτας και Τρικάλων, αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema … διάβασες;» που έλαβε χώρα την Τετάρτη 25-04-2018 στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης». Οι ταινίες συμμετείχαν στην κατηγορία «Μυθοπλασία» και είχαν ως τίτλους «Αύριο είναι Δευτέρα» (ΣΔΕ Νιγρίτας) και «Το δάσος» (ΣΔΕ Τρικάλων). Το ΣΔΕ Νιγρίτας βραβεύτηκε, επίσης, στην κατηγορία «Αφίσα» με το 3ο βραβείο.
Τα συγκεκριμένα ΣΔΕ λειτουργούν «εντός των τειχών» των φυλακών Τρικάλων και Νιγρίτας. Οι κρατούμενοι μαθητές είχαν την δυνατότητα να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους, να ευαισθητοποιήσουν τους θεατές για τις δυσκολίες τους, αλλά και να τους μεταδώσουν ένα αισιόδοξο μήνυμα: «πάντα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία για τη μάθηση». Μια μάθηση, που, όπως εύστοχα προκύπτει από τα έργα τους, μπορεί τελικά να συμβάλει σε μια ριζική αλλαγή της καθημερινότητας και του τρόπου ζωής τους. 
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κρατούμενους μαθητές και τους καθηγητές τους για την επιτυχία τους.''
( Πηγή: 
facebook.com )
 
 

logo2014-2020