02/20/2018 - 11:06

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας&Νεανικής Επιχειρηματικότητας επιστρέφει για 3η χρονιά!

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «Ideatree».  Μετά τη διοργάνωση του 2ου Διαγωνισμού «ideatree»,  ο οποίος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φέτος ο Διαγωνισμός επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονια για να δώσει και πάλι τη δυνατότητα σε νέους και νέες να τολμήσουν και να δουν την ιδέα τους να γίνεται πραγματικότητα. Οι στόχοι του φετινού 3ου διαγωνισμού ideatree επικεντρώνονται στους παρακάτω τομείς: 1. Στην ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στον νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας 2. Στην προώθηση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας, καθώς και στην εξωστρέφεια ως βασική φιλοσοφία για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της 3. Στην ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτομίας 4. Στην διοργάνωση μίας ολοκληρωμένης ημερίδας επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην οποία θα λάβουν μέρος οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού με στόχο την εξέλιξη της καινοτόμας πρότασής τους.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους νέους 16-35 ετών, καθώς και σε νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στη χώρα μας, με χρόνο λειτουργίας λιγότερο ή ίσο του ενός (1) έτους. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την επιχειρηματική τους πρόταση μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.ideatree.gr από την Παρασκευή 17 Νοεμβριου 2017 έως και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018. Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν σε μία από τις παρακάτω Θεματικές Ενότητες, οι οποίες συμβαδίζουν με τους τομείς της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα: Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ενέργεια & Περιβάλλον Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ) Τουρισμός & Πολιτισμός Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές. Οι 7 επικρατέστερες ομάδες θα κερδίσουν συμμετοχή στην Ημερίδα  Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης του ideatree, όπου με την κατάλληλη υποστήριξη θα κληθούν να εξελίξουν τις ιδέες τους, ενώ οι 5 νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν επιπλέον: Χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 20.000€. Φιλοξενία και mentoring στους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας. Υποτροφίες εκπαίδευσης, Τεχνολογικά δώρα.
 

Για περισσότερες πληροφορίες: Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Τηλ: 210 2529845 Email: info@ideatree.gr Site: www.ideatree.gr Facebook: Ideatreegr Twitter: @ideatreegr
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Πηγή
parallaximag.gr