06/09/2017 - 11:31

Από το Χαλάνδρι στη Βαρκελώνη-μία κατάρτιση δρόμος!

Από τις 12 ως τις 26 Μαρτίου 2017, καταρτιζόμενοι του Δ.ΙΕΚ Χαλανδρίου έζησαν μία υπέροχη εκπαιδευτική εμπειρία 15 ημερών στη Βαρκελώνη χάρη στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. 

Είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχόλησης καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στην Ελλάδα ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα “Νεολαία” έχει οριστεί το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), ενώ η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης είναι το Ίδρυμα κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). 

Όπως δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., κ. Χρήστος Πιλάλης:

“Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, υλοποιεί από το 2011 με επιτυχία σχέδια κινητικότητας Erasmus+. Στόχος μας είναι η επιτυχής υλοποίηση των σχεδίων και η ενθάρρυνση όλο και περισσότερων Δημοσίων Ι.Ε.Κ. για συμμετοχή στο πρόγραμμα, με στόχο τόσο την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων από τους συμμετέχοντες, όσο και τη συνέργεια και τη διασύνδεση των δομών της δημόσιας επαγγελματικής κατάρτισης.”

Το Δ.ΙΕΚ Χαλανδρίου αξιοποίησε αυτή τη δυνατότητα για τους καταρτιζόμενους του. Η διεύθυνση, το διοικητικό προσωπικό και ομάδα εκπαιδευτών με μεθοδική δουλειά προετοίμασαν άρτια πρόταση που αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό και εγκρίθηκε. Ως αποτέλεσμα, 15 νέες και νέοι του Δ.ΙΕΚ Χαλανδρίου ήρθαν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό για την απόκτηση της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας. Εκπαιδεύτηκαν στη Βαρκελώνη και απέκτησαν το πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό EUROPASS στη «Δημιουργία και Διαχείριση Ιστοσελίδας και e-shop με JOOMLA».

Δύο λόγια από τα παιδιά που συμμετείχαν αντί επιλόγου:

Θάνος Αντωνόπουλος (Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ): Ευχαριστώ το ΔΙΕΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ που μου έδωσε την δυνατότητα για αυτό το μαγευτικό ταξίδι γνώσεων και εμπειριών!

Βαγγέλης Δανόπουλος (Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ): Η εκπαιδευτική εκδρομή στη Βαρκελώνη ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες που έχω ζήσει. Το πρόγραμμα μας είχε εκπαίδευση, μουσεία, γεύσεις, βόλτες.

Ελευθέριος Καλοκαιρινός (Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ): Νιώθω τυχερός που συμμετείχα στο πρόγραμμα Erasmus+ της σχολής μου στη Βαρκελώνη. Ότι διδάχθηκα θα με βοηθήσει επαγγελματικά, έκανα νέους φίλους και επισκεφθήκαμε μοναδικά αξιοθέατα!

Ολίβια Μπάτζα (Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας): Εκπαίδευση σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπως της Βαρκελώνης. 15 υπέροχες μέρες χάρη στα προγράμματα Erasmus και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ενέιντα Μπουτσάι (Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας): Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης που προσφέρει σε εμάς τους νέους το Erasmus+ είναι μεγάλο δώρο. Επιθυμία μου είναι να συμμετάσχω πάλι σε ένα επόμενο πρόγραμμα.

Ανδρέας Μαραγκός (Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ): 2 βδομάδες γεμάτες νέα γνώση, διεύρυνση ικανοτήτων και εμπειρίες ζωής μαζί με τους φίλους μου! 

Ιωάννης Ν. (Τεχνικός Λογισμικού H/Y): Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ισπανία! Εύχομαι και στους μελλοντικούς καταρτιζόμενους των ΙΕΚ να δίδεται η δυνατότητα για ανάλογες παραγωγικές ενέργειες!

Μάκης Καζιάνης (Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας): 2 βδομάδες ονειρικές στην πρωτεύουσα της Καταλονίας με τα παραμυθένια δημιουργήματα του Γκαουντί! Ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου!

Άλβι Μπιτσάκου (Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας): Το επιμορφωτικό ταξίδι στη Βαρκελώνη ήταν μοναδικό! Λάτρεψα την Ισπανία!

Αλέξιος Ντούντης (Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ): Κάθε μέρα ήταν πιο γεμάτη από την προηγούμενη. Μαθήματα, εκδρομές, μουσεία, μια Βαρκελώνη γεμάτη χρώματα. Το όνειρο κράτησε μόνο 15 μέρες!

Εύη Κοκμοτού (Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας): Εκπαίδευση στη δημιουργία ιστοσελίδων που με ενδιέφερε! Εξάσκηση στις ξένες γλώσσες και μνημεία μοναδικά! Ευχαριστώ πολύ το ΙΕΚ για αυτή την ευκαιρία και για το όμορφο ταξίδι.

Θανάσης Παπασωτηρίου (Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ): Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus+ στη Βαρκελώνη ήταν ευκαιρία να δω πως λειτουργεί ο επαγγελματικός χώρος που εκπαιδεύομαι σε μία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παναγιώτης Παπαγεωργίου - Χατζηαντωνίου (Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ): Ήταν ένα δώρο που σε παροτρύνει να εξελιχθείς, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, πολιτισμούς και να συνεργαστείς αρμονικά!

Λιάνα Ντμιτρόβσκα (Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας): Λίγο πριν την αποφοίτηση μου από το ΙΕΚ Χαλανδρίου είχα την ευκαιρία να ολοκληρώσω τις σπουδές μου με τον πιο όμορφο τρόπο! Κέρδισα πολλά! Ευχαριστώ πολύ για το εκπαιδευτικό ταξίδι!

Δημήτρης Ζέρβας (Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας): Πολυπολιτισμικό περιβάλλον και εκπαίδευση σε μια πανέμορφη πόλη! Ατέλειωτο περπάτημα για να τη γνωρίσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε!

 

Erasmus+

 

Πηγή : real.gr