03/09/2017 - 14:44

Εκδήλωση «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00-20:30, στο Impact Hub (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα).

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν σε προγράμματα, στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Tην εκδήλωση θα ανοίξει ο Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Jimmy Jamar, Επικεφαλής, Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο. Ο Jimmy Jamar, θα μιλήσει για την αποστολή τις αρχές και τα οφέλη που προσφέρει η συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια η Νατάσα Δεδούση, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας, Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και ο Κώστας Σπατιώτης, Εκπαιδευτής Μη- τυπικής Μάθησης, πρώην εθελοντής EVS, θα μιλήσουν για την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία και για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ 20 χρόνια Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες: κα Μαριάννα Βασιλοπούλου, τηλ. 210 7257 124, e-mail: europe.direct@eliamep.gr

ΠΗΓΗ: http://www.diorismos.gr/sumvainoun/27473/ekdilosi-eyropaiko-soma-allileggyis