11/22/2016 - 10:40

Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο 2o Ελληνο-Γερμανικό Φόρουμ Νεολαίας

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία/ Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης  και η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Γερμανίας (JUGEND fur Europa), το IJAB και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας της Γερμανίας ανακοινώνουν ότι, στις 5-8 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιηθεί, στη Θεσσαλονίκη, εκπαιδευτικό σεμινάριο / δραστηριότητα δημιουργίας συμπράξεων με τίτλο: “2nd Greek-German Youth Forum”.

To 2o Ελληνο- Γερμανικό Φόρουμ Νεολαίας στοχεύει στο να έρθουν σε επαφή άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Νεολαίας (youth workers) στην Ελλάδα και τη Γερμανία, προκειμένου να διερευνήσουν ευκαιρίες για μελλοντική συνεργασία, να προωθήσουν δραστηριότητες στον τομέα της Νεολαίας και να μοιραστούν μεταξύ τους καλές πρακτικές. 

Η συνεργασία και ο διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία στον τομέα της νεολαίας αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα. Και οι δύο κυβερνήσεις, καθώς και οι κοινωνίες των πολιτών των δύο χωρών, συνεργάζονται σε πολλά προγράμματα στην προσπάθειά τους να εντείνουν την κινητικότητα των νέων μεταξύ των δύο χωρών. Το 2ο Ελληνικό-Γερμανικό Φόρουμ Νεολαίας στοχεύει στην ενίσχυση και επέκταση των επαφών αυτών.

Σε συνέχεια του 1ου Φόρουμ, το οποίο υλοποιήθηκε στη Γερμανία το 2014, φέτος διοργανώνεται το δεύτερο σκέλος το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν πεδίο νέων συνεργασιών στον τομέα της Νεολαίας. Το φετινό Φόρουμ θα εστιάσει σε θέματα κοινωνικής ένταξης και διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της Νεολαίας.

Οι στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • H προώθηση της μη τυπικής εκπαίδευσης και της διαπολιτισμικής μάθησης
  • Η διερεύνηση των αναγκών των νέων και στις δύο χώρες
  • Η δημιουργία μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των οργανώσεων νεολαίας των δύο χωρών και
  • Η ανταλλαγή καλών πρακτικών, ιδίως σε ό, τι αφορά στην ένταξη των προσφύγων

Η εν λόγω δραστηριότητα  απευθύνεται σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας (youth workers),  οι οποίοι έχουν εμπειρία στους τομείς της κοινωνικής ένταξης  και της Νεολαίας σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100%, ενώ η μετακίνηση των συμμετεχόντων σε ποσοστό 95%, από την Ελληνική Εθνική Μονάδα Συντονισμού.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη δραστηριότητα  και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://erasmusplusyouth.gr/2o-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους το αργότερο μέχρι την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2016.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314460, κα Νατάσα Δεδούση.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr και dedousi.n@inedivim.gr

Erasmus+