ΙΕΚ ΣΥΡΟΥ (2014-1-EL01-KA102-000490)

ΙΤΑΛΙΑ 01/06/2015-16/06/2015 ΚΑΙ 01/06/2015-14/06/2015

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κινητικότητας με τίτλο «Επιμόρφωση εκπαιδευομένων της ειδικότητας “Βοηθός Φυσικοθεραπείας” και εκπαιδευτών του ΔΙΕΚ Σύρου» που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας, για δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο του οποίου συμμετείχαν αφενός 8 σπουδαστές από την ειδικότητα Βοηθός Φυσικοθεραπείας, με τη συνοδό τους, και αφετέρου 12 εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ.

Στο πλαίσιο του σχεδίου κινητικότητας, σπουδαστές και εκπαιδευτές αποκόμισαν πολύ σημαντικές εμπειρίες, μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια πολυεπίπεδη και άκρως ενδιαφέρουσα επιμόρφωση (επισκέψεις σε σχολεία, οργανισμούς και εκπαιδευτικές δομές της Ιταλίας, φορείς συναφείς με την κατάρτιση), ενώ επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα στους επιμορφωμένους να κάνουν επιτόπιες παρατηρήσεις και να παρακολουθήσουν σεμινάρια κατάρτισης, κάνοντας έτσι τις αντίστοιχες συγκρίσεις και αντιπαραβολές με τα Ελληνικά δεδομένα

Ειδικότερα, το πρόγραμμα για τους σπουδαστές περιλάμβανε καθημερινές επισκέψεις σε ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια, κέντρα αποκατάστασης, spa, όπως και εισηγήσεις από εξειδικευμένους φυσιοθεραπευτές, σχετικά με τις νέες τάσεις και μεθόδους στην αποκατάσταση ασθενών. Οι οκτώ σπουδαστές είχαν την μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και δεξιότητες καθώς και να γνωρίσουν εργασιακά περιβάλλοντα του εξωτερικού ώστε να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους.

Κατά τον ίδιο τρόπο η ομάδα των εκπαιδευτών έκανε αντίστοιχες εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικά σεμινάρια. Στόχος αυτών ήταν να γίνει αντιληπτό πώς εργάζονται σε μία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, πώς είναι η συνεργασία με άγνωστα άτομα σε συνθήκες κανονικής εργασίας καθώς επίσης και να βελτιωθούν οι υφιστάμενες πρακτικές δεξιότητες των εκπαιδευτών και να αποκτηθεί ακόμα μία εκπαιδευτική εμπειρία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν επίσης, πολιτιστικές επισκέψεις στην Μπολόνια, στη Φλωρεντία, στην Πίζα, και στη Βενετία με σκοπό την γνωριμία των συμμετεχόντων με τα αξιοθέατα και τον παραδοσιακό πολιτισμό του τόπου.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα συνδράμει στη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας επιτυγχάνοντας ένα βήμα προόδου στην πρόσληψη εργαζομένων με συγκεκριμένα προσόντα και εξειδίκευση, ενώ καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική καθώς δραστηριότητες τέτοιου είδους δεν είναι ιδιαίτερα συχνές λόγω των περιορισμένων ευκαιριών σε πιο απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές. 

          

Giftofvision - Sneakers search engine | jordan retro 19 boys 5.5 Shadow "Lucky Charms" - Gov