ΔΙΕΚ ΒΑΡΗΣ (2015-1-EL01-KA102-013727)

ΙΣΠΑΝΙΑ (29/02/2016 – 13/03/2016) & (14/03/2016 – 27/03/2016)

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα κινητικότητας του ΔΙΕΚ Βάρης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και αφορούσε στην πραγματοποίηση δύο ροών με 26 άτομα συνολικά ως συμμετέχοντες. Οι σπουδαστές, που προέρχονταν από το τμήμα αισθητικής και το τμήμα κομμωτικής, μέσα από την κατάρτιση που έλαβαν στην Ισπανία είχαν τη δυνατότητα να μάθουν και να εφαρμόσουν νέες καινοτόμες τεχνικές που έχουν κάνει πρόσφατα την εμφάνισή τους και δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστές.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες του τομέα της αισθητικής εξειδικεύτηκαν στο μακιγιάζ προσώπου και νυχιών με αερογράφο και στη χρήση ειδικών εργαλείων/προϊόντων που εφαρμόζονται στην περίπτωση του μόνιμου μακιγιάζ.  Παρόμοια οι σπουδαστές κομμωτικής γνώρισαν την πρωτοποριακή τεχνική «Pixelated Hair»,  ένα «πάντρεμα» της ψηφιακής τέχνης με τα φυσικά μαλλιά καθώς μέσω της τεχνικής αυτής δίνεται η εντύπωση πως τα μαλλιά αποτελούνται από έγχρωμα ιχνοστοιχεία οθόνης υπολογιστή «pixels».

Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες από το πρόγραμμα ήταν πολλαπλά, καθώς ενίσχυσαν δεξιότητες, τόσο τεχνικές όσο και επικοινωνιακές μέσα από την επαφή τους με επαγγελματίες, που μπορούν να τους στηρίξουν στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Ταυτόχρονα όμως, αποκόμισαν και οφέλη σε πολιτιστικό επίπεδο καθώς ξεναγήθηκαν στην Ανδαλουσία, ήρθαν σε επαφή με άτομα διαφορετικής κουλτούρας και νοοτροπίας και διεύρυναν τους ορίζοντές τους.

latest Running | Autres