ΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (2014-1-EL01-KA102-000114)

ΙΤΑΛΙΑ 15/03/2015 ΕΩΣ 28/03/2015

 

Με τη συνεργασία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του ΙΕΚ Γλυφάδας ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας στα πλαίσια του νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Το πρόγραμμα κινητικότητας του ΙΕΚ Γλυφάδας με τίτλο «Nail art: όταν η τέχνη γίνεται επάγγελμα», πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία με τη συμμετοχή 20 σπουδαστριών της ειδικότητας «Αισθητικοί – Ποδολόγοι».

Οι στόχοι του σχεδίου ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχουσες για τον τρόπο που λειτουργεί η ειδικότητα στο εξωτερικό, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν τεχνογνωσία στα νύχια, να μεταφέρουν καλές πρακτικές στην Ελλάδα, να γνωρίσουν νέους συνεργάτες και να διατηρήσουν την επαφή αυτή και στο μέλλον. Επιπλέον, να εξοικειωθούν με τη μετακίνηση στο εξωτερικό, να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν την εθνική τους ταυτότητα αλλά κα ι την ευρωπαϊκή τους οντότητα και που θα αποτελέσουν μέρος της αγοράς εργασίας στην οποία μπορεί να απευθυνθούν μελλοντικά.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος συνδυάστηκαν θεωρητικά σεμινάρια με εργαστηριακές ασκήσεις και τεχνικές επισκέψεις ώστε οι σπουδάστριες να δουν εκ του σύνεγγυς πώς λειτουργεί ένα κέντρο νυχιού, πώς πραγματοποιείται η τέχνη των νυχιών και πώς λειτουργεί ένας ανάλογος χώρος στο εξωτερικό.

Οι συμμετέχουσες απέκτησαν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα τις βοηθήσει να βρουν μια θέση εργασίας ή να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Με την κατάρτιση που απέκτησαν και τη γνώση της γλώσσας, τους ανοίγεται μια ακόμα επιλογή για αναζήτηση εργασίας εκτός συνόρων. Επιπλέον, γνώρισαν άτομα και δημιουργήσαν συνεργασίες με φορείς με τους οποίους θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω νέων τεχνολογιών για όσα θέματα άπτονται της ειδικότητας (νέες τάσεις, ανταλλαγή πληροφοριών, νέα υλικά κ.ά.).

Παρουσίαση Erasmus

Best jordan Sneakers | Nike Air Force 1 Low LX 'UV Reactive' , DA8301-100 , Fitforhealth