ΔΙΕΚ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ (2015-1-EL01-KA102-013703)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (05/05/2016 – 18/05/2016) & ΙΣΠΑΝΙΑ (09/06/2016 – 23/06/2016)

Με τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου πλουσιότερους σε γνώσεις και εμπειρίες, ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Erasmus+, υπό τον τίτλο “Film Meets Fashion For Europe”. Στο Σχέδιο συμμετείχαν είκοσι συνολικά σπουδαστές από δύο γνωστικά αντικείμενα, την ειδικότητα «Τέχνη Σκηνοθεσίας» και την ειδικότητα «Τεχνικός Τεχνολογίας Μόδας και Υποδήματος-Σχεδιαστής», οι οποίοι ταξίδεψαν για κατάρτιση σε Γερμανία και Ισπανία αντίστοιχα. Επιλογές απόλυτα εύστοχες καθώς στο Βερολίνο διεξάγεται το φημισμένο φεστιβάλ κινηματογράφου Berlinale, ενώ η Ισπανία διαθέτει μια δυναμική βιομηχανία μόδας με ολοένα αυξανόμενη επίδραση στις παγκόσμιες τάσεις.

 

Μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων και σεμιναρίων και την καθημερινή πρακτική άσκηση σε χώρους εργασίας, οι σπουδαστές μπόρεσαν να γνωρίσουν διαφορετικές πρακτικές στην ειδικότητά τους, έτσι όπως αυτές εφαρμόζονται στο εξωτερικό και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους. Επιπρόσθετα, η ανάπτυξη γλωσσικών ικανοτήτων, η γνωριμία με έναν ξένο πολιτισμό που επιτεύχθηκε με διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες όπως ξεναγήσεις σε μουσεία, η επαφή με σπουδαστές συναφών ειδικοτήτων και απόφοιτους του εξωτερικού, αποτέλεσαν μια σημαντική παρακαταθήκη για τους σπουδαστές.

Τις γνώσεις αυτές και τις εμπειρίες, οι σπουδαστές τις μετέφεραν με την επιστροφή τους και στους σπουδαστές που δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου, μέσω της διοργάνωσης ημερίδων και workshops με παρουσίαση επίδειξης μόδας και προβολή της ταινίας μικρού μήκους που γύρισαν οι σπουδαστές σκηνοθεσίας κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η οποία προβλήθηκε και σε διάφορα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπως π.χ. το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, φυτεύοντας τον σπόρο για την συμμετοχή του ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου σε αντίστοιχα προγράμματα στο μέλλον.