ΔΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ (2015-1-EL01-KA102-013481)

ΙΣΠΑΝΙΑ (08/01/2016 – 24/01/2016), (18/03/2016-03/04/2016) & (29/05/2016-05/6/2016)

 

Με την πραγματοποίηση τριών ροών κινητικότητας, ολοκληρώθηκε το σχέδιο Erasmus+ που υλοποίησε το ΔΙΕΚ Πάτρας, στο οποίο συμμετείχαν 13 σπουδαστές από τις ειδικότητες «Τεχνικός τουριστικών μονάδων επιχειρήσεων και φιλοξενίας» και «Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού» (Α ροή), 14 σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης» (Β ροή) και 7 εκπαιδευτές-διοικητικό προσωπικό του ΔΙΕΚ Πάτρας (Γ ροή).

Το σχέδιο προσέφερε στους συμμετέχοντες σπουδαστές την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να εξασκηθούν στο αντικείμενο της ειδικότητας τους, μέσω της παρακολούθησης σχετικών σεμιναρίων και παράλληλης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά, οι εκπαιδευόμενοι που συμμετείχαν στην Α’ ροή τοποθετήθηκαν σε ξενοδοχεία για υλοποίηση πρακτικής άσκησης στην ειδικότητα τους, επισκέφθηκαν Τουριστικά Πρακτορεία καθώς και τον Ισπανικό Οργανισμό Τουρισμού. Μελέτησαν τον τρόπο λειτουργίας των tour operators σε μια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαπίστωσαν κοινά σημεία και διαφορές με τα αντίστοιχα ελληνικά σε μια προσπάθεια προώθησης και βελτίωσης των σχετικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

Αντίστοιχα, οι εκπαιδευόμενοι που συμμετείχαν στην Β’ ροή ενημερώθηκαν σε θέματα όπως ο ποιοτικός έλεγχος, η συντήρηση και υγιεινή τροφίμων, έμαθαν να παρασκευάζουν  ισπανικά παραδοσιακά εδέσματα και ποτά, όπως: 'tortilla de patatas', 'paella', 'gazpacho', 'salmorejo', εξασκήθηκαν στον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και την σωστή σύνθεση και παρουσίαση ενός μενού. Παράλληλα, μέσω της πρακτικής άσκησης σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις του επαγγέλματος, με την οργανωτική και ιεραρχική δομή των εστιατορίων, των μπαρ και των ξενοδοχείων και να βελτιώσουν τις ικανότητές στους στην εξυπηρέτηση πελατών.

Τέλος, οι συμμετέχοντες στη Γ’ ροή είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν σχολές επαγγελματικής κατάρτισης και να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις καλές πρακτικές στην Ισπανία, καθώς και επιχειρήσεις συναφείς με το αντικείμενο που διδάσκουν, σε μία προσπάθεια να κατανοήσουν πως θα μπορέσουν καλύτερα να στηρίξουν θεωρητικά και επαγγελματικά τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ.