ΔΙΕΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (2015-1-EL01-KA102-013815)

ΙΤΑΛΙΑ (10/01/2016 – 25/01/2016) & (01/05/2016 – 07/05/2016) & (15/05/2016 – 30/05/2016)

Με την πραγματοποίηση τριών ροών στην Ιταλία ολοκληρώθηκε το σχέδιο κινητικότητας Erasmus+ του ΔΙΕΚ Γρεβενών.

Στην πρώτη ροή συμμετείχαν δεκαοχτώ (18) σπουδαστές των τμημάτων κομμωτικής και αισθητικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση σε κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής με ιδιαίτερη έμφαση στις κομμώσεις νύφης και το νυφικό μακιγιάζ.

Στη δεύτερη ροή έλαβαν μέρος δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων (Μαγειρικής, Αισθητικής, Τεχνολογίας Τροφίμων κλπ.) προκειμένου να καταρτιστούν σε νέες μεθόδους διδασκαλίας, και ειδικότερα στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου. Εκτός από το πρακτικό σεμινάριο που παρακολούθησαν, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σχολεία για να γνωρίσουν το ιταλικό επαγγελματικό σύστημα εκπαίδευσης και τη χρήση του διαδικτύου στην εκπαίδευση στην καθημερινή εφαρμογή.

Τέλος, στην τρίτη ροή του σχεδίου έλαβαν μέρος είκοσι (20) σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης». Οι καταρτιζόμενοι εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα και την πρακτική άσκηση σε εστιατόριο της πόλης (όπου εκπαιδεύτηκαν στην παρασκευή μακαρονιών και πρώτου και δεύτερου πιάτου και πίτσας), είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν διάφορες εταιρείες παραγωγής τροφίμων όπως μια εταιρεία παραγωγής γεμιστών ελιών και μία εταιρεία παραγωγής ελαιόλαδου, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν ένα σεμινάριο κρασιού σχετικά με τα ιταλικά κρασιά και τον συνδυασμό τους με τα φαγητά.

Έτσι, το σχέδιο κινητικότητας κρίνεται πετυχημένο ως προς τα μαθησιακά του αποτελέσματα καθώς οι συμμετέχοντες σπουδαστές επέστρεψαν έχοντας αποκτήσει νέες γνώσεις και βελτιωμένες δεξιότητες, με εμπειρία από εργασία σε ένα πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον που θα τους βοηθήσει να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, διεύρυναν τις γνώσεις τους ως προς τη μεθοδολογία της διδασκαλίας, ώστε να αναπτύξουν καλύτερα τις εκπαιδευτικές τους πρακτικές.