ΔΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (2015-1-EL01-KA102-013442)

ΙΤΑΛΙΑ (01/04/2016 – 16/04/2016)

ΤΟΥΡΚΙΑ (03/06/2016-18/06/2016)

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχέδιο κινητικότητας Erasmus+ του ΔΙΕΚ Γλυφάδας με τίτλο «Ζάχαρη και Ομορφιά», αφήνοντας τους 36 συνολικά εκπαιδευόμενους με γλυκές και όμορφες αναμνήσεις.

Το σχέδιο προσέφερε στους συμμετέχοντες σπουδαστές την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να εξασκηθούν στο αντικείμενο της ειδικότητας τους, μέσω της παρακολούθησης σειράς θεωρητικών δραστηριοτήτων (διαλέξεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις) και επισκέψεων σε αντίστοιχους φορείς κατάρτισης, γνωρίζοντας ταυτόχρονα μια νέα χώρα και κουλτούρα.

Οι συμμετέχοντες από την ειδικότητας της Αισθητικής τέχνης που ταξίδεψαν στην Ιταλία:

  • ενημερώθηκαν και ασκήθηκαν στα πιο διαδεδομένα είδη μάλαξης (αρωματοθεραπεία, siatsu massage, hot stones, ρεφλεξολογία)
  • ενημερώθηκαν για τα προϊόντα που συνδέονται με την μάλαξη και τον τρόπο χρήσης τους
  • επισκέφθηκαν και εξασκήθηκαν σε σχετικούς επαγγελματικούς χώρους όπως το Smeraldo Wellness Spa, το αισθητικό κέντρο AKOS, και στην Fashion Look Academy, την μεγαλύτερη και γνωστότερη ακαδημία αισθητικής στην Ρώμη.

Οι συμμετέχοντες από την ειδικότητας της Ζαχαροπλαστικής που ταξίδεψαν στην Τουρκία:

  • έμαθαν να παρασκευάζουν παραδοσιακά ανατολίτικα γλυκά, διάφορα είδη ψωμιού και αρτοσκευάσματα
  • έμαθαν για την χρήση αρωματικών συστατικών στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική
  • ενημερώθηκαν γύρω από ζητήματα ασφάλειας και διαχείρισης πρώτων υλών και τροφίμων,

ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους συμμετέχοντες η δυνατότητα που τους δόθηκε να γνωρίσουν και να παρασκευάσουν διάφορα είδη ανατολίτικου ψωμιού μέσα από επισκέψεις σε διάφορα μέρη, συχνά με την καθοδήγηση παραδοσιακών νοικοκυρών.