Δράσεις με την αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ακούει και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νεολαίας. Με την παραχώρηση της αιγίδας του προάγει τον πολιτισμό και ενισχύει πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται από φορείς νέων και υλοποιούνται για νέους. Υποστηρίζουμε επιλεγμένες δράσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνάδουν με τις αξίες και τους στόχους μας.

Κριτήρια παραχώρησης αιγίδας

Ορίζουμε σαφή κριτήρια για την επιλογή φορέων και δράσεων. Διασφαλίζουμε την προστασία, δημοσιότητα και προβολή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε κοινά που σχετίζονται με τη δραστηριότητά του.

Η δράση πρέπει να έχει:

 • Μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
 • Συνάφεια με τους σκοπούς και την αποστολή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
 • Προστιθέμενη αξία για νέους, με το κύρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ο φορέας πρέπει να έχει:

 • Νομική υπόσταση. Η αιγίδα παραχωρείται σε άτυπη ομάδα νέων μόνο εφόσον η δράση είναι καινοτόμος και η ομάδα μπορεί να την υλοποιήσει.
 • Ικανότητες, τεχνογνωσία, εμπειρία και κίνητρα ώστε να φέρει επιτυχώς σε πέρας τη δραστηριότητα.
 • Επαρκείς πόρους χρηματοδότησης ή και χορηγίες ώστε η δράση να είναι βιώσιμη σε όλη τη διάρκειά της.
 • Υποβάλει απολογισμό δράσης ή οικονομικό απολογισμό που δεν έχει απορριφθεί για παλαιότερες χρηματοδοτήσεις από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Κάθε φορέας υποβάλλει έως και 2 αιτήματα κάθε έτος για δράσεις που διοργανώνει ή συνδιοργανώνει.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την παραχώρηση αιγίδας και για τα κριτήρια στο Πλαίσιο Παραχώρησης Αιγίδας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ποιες δράσεις έχουμε στηρίξει

Από το 2017 έχουν πραγματοποιηθεί με την αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ:

 • Med@School. Το εκπαιδευτικό πρόγρhttps://www.inedivim.gr/node/9347αμμα πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2017-2018 σε 46 σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία. Φοιτητές της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ ενημέρωσαν μαθητές για θέματα όπως διατροφή, άσκηση, κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση της δράσης Med@School 2017-2018.

 

 • All for blue. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τhttps://www.inedivim.gr/node/9347ην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2018-2019. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετείχαν σε δράσεις για τον καθαρισμό παραλιών και βυθών, και έλαβαν πιστοποίηση για τη συμμετοχή τους.

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση της δράσης All For Blue.

 

 • Connected we stand festival. Το φεστιβάλ με θέμα προσφορά, αλληλεγγύη και ειρήνη πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Λεμεσό στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2019. Κατά τη διάρκειά του οι επισκέπτες συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις, όπως εργαστήρια ενηλίκων, απονομή βραβείων και αθλητικά δρώμενα.

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση της δράσης Connected we stand festival.

 

 • Συν-Διαμορφώνοντας την Κοινωνία των Πολιτών’’ και ‘’Πάμε Ευρώπη!: Οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν από το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Vision Network Athens το Δεκέμβριο του 2019 στην Ξάνθη, με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση της φοιτητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού, δυνατοτήτων εθελοντισμού, επιμόρφωσης, πρακτικής άσκησης, μη τυπικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Κοινωνίας των Πολιτών. 

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση των δράσεων  Συν-Διαμορφώνοντας την Κοινωνία των Πολιτών’’ και ‘’Πάμε Ευρώπη! 

 

 • «Βρες την Ελλάδα στο Τορίνο»: Η δράση με την Αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ  «Βρες την Ελλάδα στο Τορίνο» την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού στέφθηκε με επιτυχία τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τους υποστηρικτές της στις 9 Φλεβάρη 2020.

Διαβάστε αναλυτικά την απολογιστική έκθεση των δράσεων  «Βρες την Ελλάδα στο Τορίνο»

 


​Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη νεολαία     

Αναγνωρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με όραμα και προσφέρουμε ηθική στήριξη.

Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη δράση σας με την αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ενημερωθείτε για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά στο Πλαίσιο Χορήγησης Αιγίδας και συμπληρώστε την αίτηση για χορήγηση αιγίδας 

 

 

        

 

Ροή