Ευρωπαϊκά Προγράμματα

GGDBMNG-320

SDE2015-300
ideatree-15-120x600

 

Μαθητική Δραστηριότητα Στα Κ.Π.Ε.

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΔ.Β.Μ.Π.Α.) είναι σχετικά νέος θεσμός, καθώς το πρωτοϊδρυμένο τότε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας, ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις το 1993. Η ιστορία δικαιώνει τη λειτουργία των Κ.Π.Ε., στη διάρκεια ανάπτυξης του Β΄ και Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, οδηγώντας έτσι στην άνθηση του θεσμού, με παράλληλη αύξηση του αριθμού τους.

Το χρονικό αυτό σημείο σηματοδοτεί και την απαρχή της δραστηριοποίησης του Ίδρυματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ( πρώην Εθνικό Ιδρύμα Νεότητας [Ε.Ι.Ν.] ) σχετικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, αφού υπήρξε ο φορέας που παραχώρησε τους χώρους της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας προκειμένου να στεγαστεί το πρώτο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης,. ανταποκρινόμενο για μία ακόμη φορά στις σύγχρονες προκλήσεις και στον ρόλο που καλείται να διαδραματίζει, ως φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, διεκδίκησε από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» και τελικά ανέλαβε, με την ιδιότητα του δικαιούχου, την ευθύνη για τη διαχείριση όλων των Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α. της χώρας.

Συνδεθείτε  στην Διαδικτυακή Πύλη των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΔ.Β.Μ.Π.Α.)

 

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 

Στα πλαίσια της προσπάθειας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, αξιολογείται ως χρήσιμη η παραχώρηση της ηλεκτρονικής 5-τομης έκδοσης e-book του έργου «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ» για απεριόριστο σύνολο χρηστών, με μοναδικό περιορισμό την μη εμπορική αξιοποίηση του περιεχομένου του. Η διάθεση του περιεχομένου αυτού προς τους εκπαιδευτικούς και τους ωφελούμενους, θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (www.inedivim.gr).

Υπενθυμίζεται ότι η ως άνω έκδοση είναι ελληνικά υποτιτλισμένη και εγκεκριμένη από την National Geographic Society.

 National Geographic - Εγκυκλοπαίδεια του Περιβάλλοντος vol.1 - ΒιοποικιλότηταNational Geographic - Εγκυκλοπαίδεια του Περιβάλλοντος vol.2 - Κλιματική Αλλαγή

National Geographic - Εγκυκλοπαίδεια του Περιβάλλοντος vol.3 - Τα Δάση του ΠλανήτηNational Geographic - Εγκυκλοπαίδεια του Περιβάλλοντος vol.4 - Υδάτινοι Πόροι

ng-egkykpolaideia-perivalon-5-ripansi

 

 

epeaek2logo